Fake news: actorul Marian Râlea nu a murit

de: PLAYTECH
19 12. 2017

În dimineața zilei de 19 decembrie, a fost publicată știrea conform căreia actorul Marian Râlea a murit. Informația a apărut cu o zi înainte ca acesta să împlinească 60 de ani. E falsă. 

ACTUALIZARE Retragem informațiile publicate mai jos. Actorul Marian Râlea nu a murit. Informația a ajuns pe fluxul de știri Agerpres și a fost preluată rapid, în mod eronat. Se pare că Marian Râlea era, de fapt, la o filmare, fiind contactat în urmă cu puțin timp de către echipa Știrile Pro TV și a intrat în direct cu aceștia. În fapt, Știrile Pro TV a difuzat pentru prima dată știrea și a retras-o de pe site.

Avem de-a face cu un fake news macabru, asta dacă nu e vorba doar de o greșeală nevinovată din partea cuiva de la Agerpres, care a trimis o informație aiurea. În acest sens, îți cerem scuze pentru inducerea în eroare.


Articolul de mai jos este știrea inițială pe care am difuzat-o pe baza unei informații externe.

Marian Râlea a murit în urmă cu scurt timp astăzi, 19 decembrie 2017, la vârsta de 59 de ani. Actorul urma să își serbeze ziua de naștere mâine, fiind născut pe 20 decembrie 1957.

Acesta s-a născut la Turda și a fost absolvent al Academiei de Teatru și Film din București, făcând parte din promoția 1982. Acesta este cunoscut cel mai bine pentru rolul emblematic pe care l-a avut ca realizator al emisiunilor Abracadabra și SuperAbracadabra, cu ajutorul cărora a încântat, de-a lungul anilor, diminețile a milioane de copii.

Totuși, Marian Râlea s-a remarcat și pe scenă, dar și pe micul ecran. A apărut în peste 16 filme și seriale românești, prima apariție de acest fel find în 1983. La acea vreme, Râlea era Aristid Englezul în ”Buletin de București”. Telenovelele românești, cum ar fi Îngerașii sau Aniela i-au adus noi roluri importante lui Marian Râlea, care a rămas îndrăgit de public la fel ca în vremea Abracadabra.

Marian Râlea a primit și câteva premii de-a lungul carierei, fiind desemnat cel mai bun actor de comedie pentru rolul Lysander din „Visul unei nopți de vară”, la Festivalul Național de Teatru „I.L. Caragiale”. A primit și premiul pentru cel mai bun actor al anului pentru rolul Benedict din „Mult zgomot pentru nimic”, dar și pentru rolul lui Farfuridi din ,,Scrisoarea pierdută’’, iar apoi pentru rolul lui Ludovic Delfinul din „Regele Ioan” de W. Shakespeare. Actorul a primit și premiul Special al Juriului pentru „Jurnalul unui nebun’” de Gogol la Festivalul Tânărului Actor de la Costinești.

De altfel, scena teatrului a fost locul în care actorul s-a format și s-a consacrat, având peste treizeci de roluri în diverse piese celebre. D’ale carnavalului, Conu’Leonida față cu reacțiunea, O scrisoare pierdută, Iulius Cezar și Regele Lear sunt doar câteva dintre piesele în care acesta a apărut.